Halálos frontális karambol a 4-es főúton Kenderesnél

Megosztás

A pótkocsis kamion vezetője óriásit hibázott a forgalomterelésnél és frontálisan, hatalmas sebességgel belerohant a személyautóba, amelynek sofőrjét újraélesztették, mentőhelikopterrel kórházba szállították, de sajnos nem volt esélye a túlélésre.

A kisújszállási tűzoltók által közreadott információk szerint egy 26.000 liter tejszínt szállító tartályos kamion ütközött frontálisan egy Opel személyautóval a 4. számú főúton, Kenderes külterületén ma reggel. A baleset következtében a kamion oldalára borult. Mindkét járműben 1-1 fő utazott. A személyautó vezetője súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett és a roncsba szorult.

A tűzoltók feszítő-vágó berendezésekkel és hidraulikus feszítőhengerek segítségével szabadították ki az Opel kritikus állapotban levő sofőrjét és átadták a mentőknek. A helyszínre mentő helikopter érkezett. (Sajnos hiába küzdöttek életéért a tűzoltók és a mentők, hiába a csúcstechnikás felszerelés – információink szerint sajnos időközben a kórházban elhunyt.) A kamiont vezető férfi csak karcolásokat szenvedett. A helyszínre Karcagról is érkeztek tűzoltók. A baleset során a teherautó tartálya is megsérült.

Egy szemtanú (K. Krisztián) a baleset pontos körülményeit is közölte. “Pont előttünk ment a személyautó. A kamionos jött szembe nagy sebességgel és ahogy a forgalom át lett terelve a másik útra, ott sodródott ki, mert nem tudta az úton tartani. Ahogy lesodródott, letarolta az autót. Borzasztó volt látni az egészet, mellettem a terhes feleségemmel meg főleg. Vigyázzunk egymásra mert könnyen megvan a baj!” – írta. Később hozzátette, hogy a kamionos annyit mondott, amikor a tetőablakon át segítettek neki kiszállni (karcolásokkal megúszta), hogy “hát ezt benézte”. Így is lehet fogalmazni…

Óvatosan az utakon, rettentően sok a baleset az utóbbi hetekben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek